Cazane pe gaz
 Cazane pe lemn
 Radiatoare
 Sisteme Solare
 Ţevi
 Fitinguri
 Ideal Heat
 
 

PANOURI SOLARE TERMICE

Colectoarele solare plane Thermosolar:

Colectoarele solare plane sunt foarte populare datorita suprafetei mari de absorbtie si a unui pret mai scazut.(Peste 90% din panourile solare termice implementate in Germania sunt plane!). Firma Thermosolar s.r.o. din Slovacia, o firma mixta germano-slovaca, este unul dintre cei mai importanti producatori de panouri plane din Europa, care detine o experienta de peste 38 de ani in cercetarea si fabricarea panourilor solare, principala piata de export fiind Germania dar si alte 65 de tari de pe intreg mapamondul!. Este printre putinii producatori de panouri care se poate mandri cu o linie de fabricatie proprie pentru toate subansamblele.
Panou solar TS300 Thermosolar
Panou solar TS300 Thermosolar
De ce sa alegeti panouri solare Thermosolar?

  • experienta de peste 38 de ani;
  • se ofera 12 ani garantie pe panou, UNIC IN ROMANIA!
  • au durata de viata 25 – 30 ani;
  • au capacitate mare de satisfacere a cererilor;
  • ofera sisteme complete;
  • asigura eficienta ridicata.
  • au un raport calitate/pret deosebit de avantajos;


Panoul TS 300 este un panou solar plat pe care l-am ales, pentru ca si noi ne-am montat la sediu de 4 ani si suntem foarte multumiti de el! Are absorbantul fabricat din tabla de aluminiu, acoperita cu un strat de absorbtie puternic selectiva (Ni-Al2O3) si care inconjoara teava de cupru pe 80% din suprafata, ceea ce nu veti mai intilni la alti producatori, e unic, brevetat de Thermosolar! Colectoarele pot fi racordate in paralel pana la 7 buc/linie.
Este bine sa retineti citeva caracteristicile tehnice si cu atentie sa le comparati cu ale altor produse:


Caracteristicile prezentate sunt conforme cu raportul de testare KTB No. 2003-17 Fraunhofer Institut fur Solare Energiesysteme, conf. EN 12975-1, 2.
Ca si noutate, firma Thermosolar a lansat si o linie de panouri solare cu termosifonare! Aceste panouri reprezinta de fapt un ansamblu compus din panou solar, boiler, sistem de fixare si accesorii, fiind destinate producerii de apa calda pe intreaga durata a anului (pe perioada iernii, boilerele trebuie prevazute cu protectie electrica pentru a evita inghetarea apei). Din punct de vedere constructiv, exista doua variante: sistem compus dintr-un panou solar plan si boiler de 150 l, respectiv sistem compus din doua panouri solare plane si boiler de 300 l.
Un alt produs interesant pentru conditiile de implementare din Romania,

Colectoarele solare cu tuburi vidate Ritter Solar:
            Panou solar cu tuburi vidate Ritter Solar
Colectoarele cu tuburi vidate si absorbant selectiv asigura captarea energiei solare intr-un procent mai ridicat si in perioadele de tranzitie (primavara, toamna), si chiar si iarna, in conditii de radiatie difuza (cer cu nori) si diferente mari de temperatura intre temperatura colectorului si temperatura mediului (datorita temperaturii exterioare reduse). Eficienta colectoarelor cu tuburi vidate este aproape constanta indiferent de temperatura exterioara, datorita vidului din interiorul tuburilor, care are rol de izolant termic.
Compania Ritter Solar Gmbh din Germania produce colectoare cu tuburi vidate cu circulatie directa a agentului termic. Calitatea inalta si eficienta ridicata combinate cu simplitatea montarii/instalarii, au propulsat Ritter Solar printre cei mai importanti producatori de colectoare cu tuburi vidate din Europa!
In Romania sunt implementate incepind cu anul 2006.Ritter Solar fabrica panouri cu tuburi vidate si firmelor Vaillant, Buderus, etc. Modelele cele mai uzuale de panouri solare produse de Ritter Solar sunt cele cu 12 si 18 tuburi.
☼ Sunt alese pentru caracteristicile tehnice deosebite:


In conditiile meteo-solare din Romania, un colector solar termic functioneaza, cu un randament care variaza intre 40% si 90%. Utilitatea sistemelor solare termice se regaseste, in mod curent, la prepararea apei calde menajere din locuintele individuale.
Sistemele pentru apa calda menajera sunt uzual proiectate pentru a asigura 50–70% din consumul anual de energie prin energie solara, restul fiind acoperit prin alte surse (gaz, combustibil solid, electric).

Sistem panou solar cu termosifonare Thermosolar
Sistem panou solar cu termosifonare Thermosolar

 

Catalog produse Termet (EN)