Cazane pe gaz
 Cazane pe lemn
 Radiatoare
 Sisteme Solare
 Ţevi
 Fitinguri
 Ideal Heat
 
 

 

 
  Cazane pe lemn Radiatoare
     
Sisteme Solare Ţevi Fitinguri
     
     
     

Programul "Casa Verde" destinat persoanelor fizice, are ca si idee centrala acordarea unor subventii in suma fixa pentru instalarea de sisteme cu panouri solare termice (pentru prepararea apei calde menajere si contributie la incalzirea locuintelor), pompe de caldura si centrale pe peleti/bricheti/alte tipuri de combustibili mentionate de lege. Astfel, pentru centrale cu functionare pe peleti, centrale cu functionare pe bricheti sau centrale cu functionare pe tocatura lemnoasa, resturi si deseuri vegetale, forestiere sau silvice,  statul va aloca suma de 6.000 de lei, pentru o instalatie de panouri solare statul va oferi 6.000 de lei si pentru pompele de caldura, 8.000 de lei.
Universal Paradis ofera pietei din Romania toate cele cinci categorii de produse care se incadreaza in cerintele programului "Casa Verde" inca din anul 2008, precum si toate subansamblele necesare alcatuirii sistemului complet si performant! In cele ce urmeaza, prezentam pe scurt principalele caracterisitici si avantaje ale acestora.

CAZANE PE PELETI

Cazanele cu functionare pe peleti indeplinesc in totalitate noile cerinte de utilizare a energiei "curate" si regenerabile.
Principalele avantaje ale cazane cu functionare pe peleti sunt:
• sunt ecologice - cea mai curata forma de incalzire cu combustibil solid a unei locuinte - ard cu emisii reduse de noxe;
• sunt regenerative - utilizeaza deseuri lemnoase sau plante ca materie prima;
• avantajoase din punct de vedere economic - incalzirea cu peleti costa cu cca. 60% mai putin decat incalzirea cu produse petroliere, cu cca. 40% mai putin decat cu energie electrica si cu cca. 10% mai putin decat incalzirea cu gaz.
• randament ridicat (pana la 93 %);
• reprezinta o solutie tehnica simpla;
Cazanele pe peleti produse de firma Atmos, sunt confectionate din tabla de otel de 6mm grosime. In camera de ardere sunt montate elemente ceramice, iar pentru functionare cazanul trebuie echipat cu arzator de peleti si alimentator melcat. In partea inferioara a camerei de ardere exista un gratar pentru a facilita curatarea, intretinerea si evacuarea cenusii formate.
Arzatorul pentru peleti se monteaza in partea exterioara a cazanului (stanga sau dreapta). Cazanele au instalata in partea superioara un element de turbionare gaze de ardere (sub forma de perii) care are rolul de a creste eficienta si a asigura o curatare usoara. Aceste cazane sunt echipate si cu un exhaustor. Un atu al cazanelor pe peleti Atmos este si faptul ca pot utiliza pentru incalzire si lemne, prin indepartarea arzatorului si inchiderea orificiului respectiv.


Cazane pot fi echipate optional si cu echipament de evacuare automata a cenusii sporindu-se astfel confortul utilizarii.

 


CAZANE PE BRICHETI

Desi relativ nou intrate in familia cazanelor Atmos, cazanele pe bricheti beneficiaza de toate avantajele tehnologiei Atmos. Combustibilul de baza il reprezinta bricheti de rumegus cu diametru 75-100mm, lungime 200-300mm.
Cazanele pe bricheti se remarca prin eficienta de aproximativ 90%, intretinerea usoara, design modern si pret atractiv.


CAZANE PE TOCATURA LEMNOASA, RESTURI SI DESEURI VEGETALE, FORESTIERE, SILVICE, AGRICOLE

Produs de firma Hotechnikai es Gepipari Kft. din Ungaria, ce dispune de o experienta si traditie de peste patru decenii în fabricarea echipamentelor termice si a instalatiilor de ardere, cazanul Woody are o serie de atuuri care il recomanda pentru la utilizarea in locuinta dumneavoastra:

 • usor de exploatat si de întretinut;
 • posibilitatea utilizarii unei game largi de combustibili;
 • design care face posibila montarea în orice spatiu;
 • intretinere si exploatare simpla;
 • 2 ani garantie pentru corpul cazanului;
 • dimensiuni reduse;
 • toate cazanele sunt echipate cu regulator de putere automat, termometru si manometru, supapa de siguranta;
 • focarul spatios si usa de încarcare mare permit încarcarea si arderea atât a bustenilor de dimensiuni mari, cât si a combustibililor cu putere calorica scazuta;
 • reglajul automat al aerului de ardere conduce la economii substantiale de combustibil;
 • produsele sunt fabricate conform sistemului de management al calitatii
 • EN ISO 9001:2000 si sunt certificate CE.POMPE DE CALDURA
Pompa de caldura Diplomat Thermia Pompa de caldura DiplomatThermia
Pompa de caldura este un echipament modern (bazat pe un principiu mai vechi), care practic transfera caldura dintr-un loc, numit sursa, intr-un sistem de incalzire centrala, utilizand doar o mica cantitate de energie electrica. Cele mai multe pompe de caldura folosite astazi, transfera aceasta caldura de la o sursa (aer, apa, sol) cu temperatura mai mica intr-un sistem, la o temperatura mai mare.
Pompele de caldura THERMIA sunt destinate atat pentru aplicatii rezidentiale cat si pentru cladiri comerciale, cu putere termica intre 4.9-37 Kw, si chiar si cu posibilitate de cascadare pentru a obtine puteri mai mari de pana la 520 kW.
Infiintata in 1973, firma THERMIA AB (Arvika, Suedia) este unul dintre cei mai importanti jucatori de clasa europeana si mondiala in domeniul productiei pompelor de caldura.
Modelele de pompe de caldura fabricate de THERMIA sunt urmatoarele: Diplomat (4.9-15.2 Kw), Atria (5.7-10.8 Kw), Atella (6.2-11.2 Kw), Robust (20-37 Kw).
Exemplu de calcul comparativ pentru un obiectiv din Romania utilizand pompa de caldura
Casa pentru o singura familie, cladire noua, suprafata locuibila aprox. 250 mp;
Puterea termica necesara (cladire bine izolata termic) 22.5 kW;
Necesarul de putere termica 90 W/mp;
Conform calculelor necesarul de energie anual al cladirii este de aprox. 43.111 kWh/an.Rezultat final costuri/an:
 1. Pompa de caldura cu foraj vertical cu colectoare ___________ 998 Euro/ an
 2. Centrala cu gaz metan ______________________________ 1.150 Euro/ an
 3. Centrala electrica __________________________________ 4.138 Euro/ an

Avand in vedere pretul mediu al gazelor naturale in UE si obligatia ca pretul gazelor naturale din Romania sa fie aliniat la nivel european (de 2.5 ori mai mare in UE), in aceste conditii costul de exploatare al pompei de caldura reprezinta doar 34% din costul de exploatare al cazanului pe gaz si 24% din costul de exploatare al cazanului electric.


Achizitionand aceste produse de la Universal Paradis, beneficiati nu doar de garantia unor produse de calitate excelenta, de la furnizori cu traditie in domeniu, ci si de preturi corecte si de servicii de asistenta si consiliere in alegerea celor mai bune solutii de energie alternativa pentru dumneavoastra.
Urmariti ofertele speciale, pachetele de oferte de Universal Paradis, veti avea doar de castigat!